CUPA RTR SPORT LA PESCUIT

Moderator: emil

marketing
Posts: 236
Joined: Wed Aug 10, 2011 3:47 pm

CUPA RTR SPORT LA PESCUIT

Postby marketing » Thu Apr 10, 2014 7:59 am

CUPA RTR SPORT LA PESCUIT - EDITIA a VII-a

Data: 23 – 25 mai 2014
LOCURI DISPONIBILE: 24 de locuri
Preturi valabile pentru concurs 48 h+masa festiva
-Membru RTR SPORT - 100 lei / persoana
-Extern - 175 lei / persoana

Se pot inscrie un numar de 24 echipe a cate 2 sau 3 membrii (obligatoriu 1 angajat RENAULT- DACIA in cadrul echipei)
Pentru înscrieri, puteţi trimite mail către rtr.sport@renault.com, menţionând în subiectul mesajului: PESCUIT urmat de plata taxei.Ultima data de inscriere 15.04.2014.
Informatii suplimentare: Alexandru RISTEA (alexandru.ristea@renault.com)

Conditii obligatorii impuse de catre Administratia DORIPESCO:

SALTEA PRIMIRE, Spray, Minim 10 saci pastrare, ace cu barbless mic sau fara, pana in marimea 2.
In caz de vreme nefavorabila Administratorul are dreptul de a opri competitia pentru siguranta participantilor.
Pentru rezervari la motel, participantii sunt rugati sa sune direct la receptie : 0721-204-146 Maxim 24 de locuri disponibile

CEI MAI MARI 10 PESTI PRINSI !!!

Premii:
Loc 1
Loc 2
Loc 3
CAPTURA
Captura concursului nu este cumulata in primele 3 locuri

Regulament oficial:
Concursul se va tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4
Echipele vor fi formate din 2-3 pescari cu drepturi depline.
In clasament vor conta doar cei mai mari 10 pesti (clasament bazat pe calitate).
Premiul de captura nu poate fi cumulat.Concurentii vor alege daca un peste va puncta in clasamentul general sau ca si captura.
La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorti)

I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 4 lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 3 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr : burete,porumb expandat, puffi, hrană vie.
Este permisa folosirea saculetului PVA, meltexului sau a pastei pe boilesul sau pop-upul de la carlig. In saculetul PVA se pot pune atat boilesuri cat si spartura , seminte, pelete.
C.Este permisă folosirea momitorului.
D. Este permisa folosirea pastei sau a altei nazi pe plumb.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut).
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Runnerul ( al treilea concurent) are drepturi depline.
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap (minim10) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
K. Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19.

II . NĂDIREA
A.Se poate nadi cu bastonul de nadire (cobra).
Racheta, catapulta si spombul ( doar intre orele 08-19).
Boilesurile nu trebuie sa depaseasca dimensiunea de 30 de milimetrii.
Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.

III . CÂNTĂRIREA
A. Punctează cei mai mari 10 pesti. Puncteaza crapul comun, oglindă şi amurul.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu în dreptul fiecărei cântăriri un vecin de stand şi arbitrii.
C. Cântărirea se face de 2 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. Fiecare peşte se cântăreşte separat. ATENŢIE vecinul care asistă la cântărire semnează imediat după fiecare cântărire în parte( deci nu la sfârşit).
D. Într-un sac se poate pastra un singur peşte.
E. În cazul capturării amurilor, concurenţii pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora.
F. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap rănit grav, acesta nu va fi validat. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertismenti, iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 10kg din greutatea totala a celor 7 pesti pentru fiecare crap mort.
G. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial.
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.

IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate criteriul de departajare va fi crapul cel mai mare iar în caz de egalitate se va lua în considerare al doilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Echipa SIMPATIC CARP şi echipa DULCE CRAP au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa SIMPATIC CARP a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de echipa DULCE CRAP a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de echipa SIMPATIC CARP .)
B. Concurentii vor alege daca un peste va puncta in clasamentul general sau ca si captura.

V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 90 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei sau fixarea balizelor aditionale.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Făcutul focului în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe. La arbitrii se vor găsi totuşi unele materiale medicale : pansamente, feşe, spirt, vată etc.dar strict numai pentru primul ajutor.
E. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe
F. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 10 kg.
G. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
H. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B , I.E + II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B, I.F, I.I, I.K, II.C,II. D, , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 10 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.