CUPA DORIPESCO SENIOR, Ed. a III-a

Moderator: emil

marketing
Posts: 237
Joined: Wed Aug 10, 2011 3:47 pm

CUPA DORIPESCO SENIOR, Ed. a III-a

Postby marketing » Tue Jul 22, 2014 6:40 am

Data: 22-25 septembrie, 2014

Durata concursului: 72 de ore

ORGANIZATORI:
Ruxandra Coc
Tata Nitu

LOCURI DISPONIBILE: 24 de locuri

Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4

Taxa: 1.500 RON

Echipele vor fi formate din 2-3 pescari cu drepturi depline.

Clasamentul va fi bazat pe cantitate.
Echippele vor fi impartite in doua sectoare.

Vor fi 8 echipe premiate – 24 de cupe:

Sectorul A:
Locul I pe sector – 5.000 RON
Locul II pe sector -3.000 RON
Locul III pe sector - produse de pescuit in valoare de 1.500 RON
Captura pe sector- produse de pescuit in valoare de 1.000 RON

Sectorul B:

Locul I pe sector – 5.000 RON
Locul II pe sector -3.000 RON
Locul III pe sector - produse de pescuit in valoare de 1.500 RON
Captura pe sector- produse de pescuit in valoare de 1.000 RON

Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu va putea primi decat un singur premiu, adica pe cel mai important in ordinea urmatoare: loc 1-3, captura.
Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Toti participantii vor primii diplome si medalii.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 750 RON

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorti)

REGULAMENT
I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 4 ( patru) lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 3 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este OBLIGATORIE folosirea firului de par atasat carligului. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr hrana vie. Este permis sa se folosească : boiles, popup, burete, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice.
C. Este permisă folosirea momitorului. Se poate pescui şi cu plumb de orice formă ( chiar şi cu striaţii ) dar să fie de minim 50 de grame.
D. Se poate pune pastă sau nadă pe plumb sau momitor.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut).
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Runnerul ( al treilea concurent) are drepturi depline.
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap (minim15) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
Concurenţii nu au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19. LA INCEPUTUL CONCURSULUI SE VOR FACE DOUĂ EXTRAGERI. UNA PENTRU ALEGEREA ORDINII DE EXTRAGERE, A DOUA PENTRU STABILIREA STANDULUI. STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI.
II . NĂDIREA
A. Folosirea năzii de origine animală ( vie ) este STRICT INTERZISĂ. Este permisă folosirea mixurilor, seminţelor, boilesurilor şi peletelor în nadă.
B. Este permisă numai nădirea manuală. Se pot folosi bastonul de nădire ( cobra ), cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire şi accesoriile PVA ( fire, pungi, saci solubili ). Racheta de nădire nu trebuie să aibă un diametru interior mai mare de 50 mm şi o lungime mai mare de 200 mm( excepţie este SPOMB-ul ce poate fi folosit). Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
C. Este INTERZIS folosirea pentru nădire a pământului , argilei, pietrişului şi bentonitei.
D. Este INTERZISĂ nădirea grea (cu racheta de nădire, SPOMB, catapulta sau cupa de nădire ) de la ora 20 :00 până la ora 08 :00 ( în intervalul acesta este permisă doar nădirea cu cobra şi praştia de mână ). Se acordă avertisment pentru nerespectarea acestei reguli. La două avertismente se aplică depunctarea cu 20 kg.
E. Porumbul pentru nădit trebuie să fie obligatoriu fiert.
III . CÂNTĂRIREA
A. Se punctează tot crapul comun, oglindă, amurul.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu în dreptul fiecărei cântăriri un vecin de stand şi arbitrii.
C. Cântărirea se face de 3 ori pe zi, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. La cântărire se cântăresc peştii dintr-un sac. ATENŢIE: JUMĂTATE DIN TIMPUL CONCURSULUI ECHIPA DE ARBITRII EXECUTĂ CÎNTĂRIREA ÎNCEPÂND DE LA UN CAPĂT DE SECTOR IAR ÎN A DOUA JUMĂTATE DE CONCURS ÎNCEPE CÂNTĂRIREA DE LA CELĂLALT CAPĂT DE SECTOR. PRECIZEAZĂ ACEST LUCRU (INCLUSIV STANDUL CU CARE ÎNCEP) CONCURENŢILOR ÎNAINTE DE EXTRAGERI.

D. Într-un sac se pot păstra 3 crapi de până la 3 kg , 2 crapi de 3-5 kg sau un singur crap de peste 5 kg. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
E. Se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară dacă un exemplar are peste 10 kg. În cazul capturării amurilor, concurenţii pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora. De asemenea se pot chema arbitrii pentru cântărire suplimentară atunci când echipa a umplut toţi sacii de crap.
F. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci. Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată şi crapul nu se ia in considerare . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertismenti şi crapul nu se ia in considerare, iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 10 kg pentru fiecare crap mort şi crapii nu se iau in considerare.
G. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial.
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate se va proceda astfel : - La clasamentul pe cantitate criteriul de departajare următor va fi numărul de crapi prinşi de echipe. Echipa care are mai mulţi peşti prinşi va câştiga locul. ( Exemplu : La LOCUL I sunt două echipe TIKI TAKA CARP TEAM respectiv BIG BEAR CARP TEAM care au aceeaşi cantitate de peşte prinsă 850 Kg. Echipa TIKI TAKA CARP TEAM a realizat cele 850 Kg. prinzând 265 bucăţi de crap, iar echipa BIG BEAR CARP TEAM a realizat cele 850 Kg. prinzând 215 crapi. LOCUL I va fi câştigat de echipa TIKI TAKA CARP TEAM având mai mulţi crapi prinşi.)
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Echipa SIMPATIC CARP şi echipa DULCE CRAP au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa SIMPATIC CARP a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de echipa DULCE CRAP a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de echipa SIMPATIC CARP .)
B. Premiile NU se cumulează. O echipă poate primi un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III, captura ( exemplu : dacă o echipă la sfârşitul concursului se va situa pe locul II pe sector dar va avea şi captura pe sectorul respectiv atunci va primi doar premiul pentru locul II pe sector).
V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nădirea sau fixarea balizelor adiţionale.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Făcutul focului în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe. La arbitrii se vor găsi totuşi unele materiale medicale : pansamente, feşe, spirt, vată etc.dar strict numai pentru primul ajutor.
E. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare concurenţii îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
F. Concurenţii sunt rugaţi să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări sau alte urme ale « civilizaţiei ». Cei care nu respectă aceste reguli vor fi depunctaţi cu 20 kg.
G. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
H. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
I. Contestaţiile şi sesizările- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Pe durata concursului se poate face o singură schimbare justificată în componenţa echipei . Schimbarea se anunţă arbitrului şi organizatorului şi se consemnează pe fişa de concurs.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B aln3, I.E + II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.F, I.I, I.K, II.C,II. D, , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.
ORGANIZATORII SE VOR PREOCUPA SĂ ASIGURE INFORMAREA ECHIPELOR PARTICIPANTE LA CONCURS, PRIN DOCUMENTELE SPECIFICE , PRIORITAR PE LAC ,ÎN FUNCŢIE DE TIMPUL LA DISPOZIŢIE, DUPĂ DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢILOR SPECIFICE A ECHIPELOR DE ARBITRAJ, DUPĂ CENTRALIZAREA REZULTATELOR ŞI VERIFICAREA ACESTORA ŞI DUPĂ EDITAREA DOCUMENTELOR.
AFIŞAREA REZULTATELOR ŞI INFORMAREA PRIN MIJLOACELE I. T., INCLUSIV A MOMENTELOR FOTOGRAFICE SE VA FACE DOAR ÎN FUNCŢIE DE TIMPUL LA DISPOZIŢIE, A EXISTENŢEI CONEXIUNII OPERATIVE A INTERNETULUI, A DISPONIBILITĂŢII SPECIALIŞTILOR ŞI VA DIFERI ÎN TIMP ŞI SPAŢIU FAŢĂ DE INFORMAREA CONCURENŢILOR PE LAC
VIZITATORII : NU au voie pe lac cu maşinile personale. Vor fi instruiţi de arbitrii sau concurenţi asupra modului de acces. Trebuie să fie atenţi la modul cum trec prin standuri pentru a nu perturba activitatea echipelor, a nu produce pagube la materialele concurenţilor precum şi pentru evitarea unor accidente. NU au voie să aducă peşti echipelor la care vin în vizită. NU ajută sub nici o formă echipa la activităţi de pescuit ( exemple : folosirea minciogului, scoaterea cârligului la crapii prinşi, înţeparea peştilor, drill, ţinerea băţului până la scoaterea peştilor de către concurenţii echipei, punerea de pastă pe năditor, punerea peştilor în saci etc). NU au voie să facă concursuri de aruncare cu lansetele sau de aruncat boilesuri . NU încurcă activităţile arbitrilor.NU au voie să umble în materialele de pescuit , năzile , boilesurile sau aparatele şi tehnica echipelor concurente decât cu aprobarea membrilor echipei la care sunt în vizită. Pot ajuta la treburi gospodăreşti inclusiv la prepararea hranei. Sunt rugaţi să aibă o comportare civilizată pe toată durata vizitei.