FESTIVALUL "DOR DE PESTE"

Detalii despre concursurile din 2010. Puteti sa va inscrieti direct aici...

Moderator: emil

emil
Posts: 162
Joined: Sun Apr 11, 2010 12:00 pm

FESTIVALUL "DOR DE PESTE"

Postby emil » Sun Apr 11, 2010 1:30 pm

FESTIVALUL "DOR DE PESTE"
Editia a III a, 28 Martie 2010
DORIPESCO, Brasov


Doripesco continuata traditia!!!
In data de 28 Martie 2010, va avea loc la Baza de pescuit sportiv Vadu Rosu cea de a treia editie a Festivalului DOR DE PESTE, concurs de prins peste si arta culinara.
Partener media: Antena 1.
Echipele vor fi formate din:
• 2 pescari;
• 2 reprezentanti ai unor restaurante.
• Taxa de inscriere: 400 ron/ echipa.
OFERTA:Concurentii de la primele editii 300 ron/ echipa.

Vor fi doua competitii simultane:
Pescarii vor concura pe renumita balta 4 ( Balta care detine recordul national 18 532 kg/ 96 ore ). Fiecare echipa va obtine un punctaj in functie de clasamentul dupa cantarirea finala. Sistemul de pescuit: pescuit la crap "prinzi si eliberezi"; Concursul de pescuit este intre orele 7:00- 14:00. Tragerea la sorti va fi la ora 6:30 in restaurantul Doripesco. Se va pescui cu 4 bete. Standul unei echipe este de 40 m.
Bucatarii vor amenaja standurile in parcarea din spatele restaurantului si vor incepe gatitul pestelui de la 10:00-15:00. Fiecare echipa va primi 10 kg de peste viu, din partea societatii Doripesco din care se va prepara o gustare si un fel de baza.

Clasamentul competitiei restaurantelor se va face astfel:
1. Modul de prezentare al standului;
2. Tinuta bucatarului si a ajutorului;
3. Originalitatea si dificultatea retetelor;
4. Modul de lucru;
5. Prezentarea preparatelor d.p.d.v. estetic;
6. Savoarea, gustul preparatelor.

CLASAMENTUL FINAL: Se insumeaza punctele echipei de pescari si punctele coechipierilor care gatesc cele doua preparate.
JURIZAREA – Va fi facuta de specialisti ai scolii Brasovene de turism, de maestii bucatari, de echipa managementului Doripesco, de reprezentantii sponsorilor.

Festivalul se va bucura de prezenta publicului iubitor de natura, pescuit si arta culinara, public care va avea sansa de a gusta noile combinatii (si/sau anumite produse prezentate de sponsori; Evenimentul este similar "expozitiilor cu vanzare").
Vor fi acordate urmatoarele premii:

• Premiul I si Trofeul "Pestele cel Delicios" − sponsorizat de Antena 1.
• Premiul II − Cupe, medalii si sponsorizare Antena 1.
• Premiul III − Cupe, medalii si sponsorizare COTNARI.
• Premiul pentru Captura concursului − Sponsorizat de Vinarte si "Cris Cros".
• Premiul pentru Cel mai ingenios bucatar- sponsorizat de ALKA & FUCHS −
• Premiul SPECIAL "Cea mai buna armonie PESTE & VIN"

SPONSORIZARI:
• Pentru locul I ANTENA 1 acorda o campanie de 5 zile la ora 7:45 sau 9:45 pentru un spot de 15 sec.
• Pentru locul II ANTENA 1 acorda o campanie de 5 zile la ora 7:45 sau 9:45 pentru un spot de 10 sec.

Pentru Doripesco ANTENA 1 acorda o stire publicitara cu durata de 1 min pe care o vor difuza de 2 ori, stire in care vor apare toti participantii.

Daca informatia prezinta interes pentru dvs, colegii sau prietenii dvs. vom raspunde la orice intrebare. Inscrierile pot fi facute la tel/fax 0268-481-581, 0728-288-702 sau prin email la office@doripesco.rowww.doripesco.ro

Participantii editiei a IIIa , 28 Martie, 2010
1. Poiana-Rasnoavei DORIPESCO ( fara drept de a concura la titlu)
2. Restaurantul MIRUNA- Sambata de Sus ( Participa dl Paler Ioan + Dl Costel de la Panciu "Casa Vranceanu"
3. Dl. Badulescu - Bucuresti.
4. RITMO CAFEE- Brasov-Dl Bertea Costel & team
5. COTNARI + Revista Lu' Peste
6. Restaurantul NASH ( Paris, Leo Ghinet+echipa)
7. Casa Serena ( Ovidiu Cionac +echipa)
8. VINCON ( Daniel +echipa)
9. Dan Gherghelas (Bucuresti)+echipa.
10. ALKA & FUCKS

Posibil
Hanul Muresenilor
Selgros
"Produse Moldovenesti"

emil
Posts: 162
Joined: Sun Apr 11, 2010 12:00 pm

Re: FESTIVALUL "DOR DE PESTE"

Postby emil » Fri Apr 30, 2010 8:36 am

FESTIVALUL "DOR DE PESTE"
Editia a III-a , 28 Martie 2010
BRASOV


"Dorul de Peste" ne-a unit spiritele in Duminica Floriilor, cand ne-am bucurat impreuna participanti, invitati si organizatori de gustul inedit al pasiunii pentru peste in toate formele posibile: fie c-a fost pasiunea pentru pescuit , fie c-a fost pasiunea pentru gatit sau placerea de a gusta din diversificatele sortimente din peste bine asortate cu un pahar de vin bun.
In "Sala Acvariului" cafeaua aburinda astepta pescarii inca de la 6:30 si chiar daca era acea prima dimineata dupa schimbarea orei, nerabdatorii pescari, chiar si juniorii concursului Alex (13 ani) si Sorin (11 ani) erau deja prezenti pentru tragerea la sorti. Echipa de arbitraj formata din Buta Dragos si Lucian Bardas au parcurs operativi primii pasi ai concursului: sedinta tehnica, tragerea la sorti, intrarea in standuri si inceperea propriu-zisa a concursului. Pe cer norii pendulau intre a sta impreuna sau a se risipi. Dupa o sambata cu o vreme de invidiat, sparam ca weather.com sa greseasca: ploile se anuntasera in toata tara, insa cu toate informatiile avute ceea ce ne-a unit pe toti acolo a fost mai puternic decat motivele care puteau sa ne convinga sa renuntam. Curand dupa ora 9 au inceput sa apara si co-echipierii pescarilor: echipele de bucatari, in special reprezentanti ai unor restaurante, pensiuni, cafenele sau firme din industria alimentara. Incep sa se inalte corturile, standurile si umbrelele insa odata cu ele, a coborat si ploaia: o ploaie rece, cu gust de zapada de Predeal si vant puternic. Zambim trist, lasam totul in voia naturii si fugim cu totii la caldura restaurantului, la o cafea fierbinte si-o canita de tuica fiarta, ardeleneasca. Echipa restaurantelor "Nash - Dambul Morii", campionii editiei anterioare au o urma de confuzie, daca sa mai asambleze standul sau sa renunte. Insa forta si bucuria celorlalti de a continua concursul i-a convins imediat . Bucatarii, si ei nerabdatori sa-si arate maestria in arta culinara pescareasca incep sa-si curete cele 10 kg de peste primite de la organizatori, castigand astfel timpul furat de ploaia indecisa a fi cand agresiva, cand linistita. De pe balta 4 feedbackul era impresionant: se prindea peste, iar pescarii infruntau forta naturii cu forta pasiunii lor. La ora pranzului standurile erau deja gata, focurile aprinse si pregatirile in toi. Juriul format din reprezentantul scolii Brasovene de Turism, dl Ovesea Laurente, de maestrul bucatar Petruta Coman (proaspat intrata in echipa celui de al treilea restaurant cu specific pescaresc al societatii Doripesco, inaugurat in 25 Martie la Poiana Rasnoavei) si Dan Gosman - bucatar de cariera au inceput atenta si exigenta jurizare a fiecarei etape a procesului de creatie. Si pentru ca langa un peste bun merge bine un pahar de vin bun, alaturi de standurile concurentilor am avut si compania reprezentantilor de vinuri : "Casa Cruciuanu"- Vrancea, Cotnari Iasi si Vincon. Concursul continua asa cum toti ne-am dorit: se prindea peste, se gatea peste, era veselie ,,pescareasca" dar si ploaia isi continua ritmul in compania muzicii populare oferite de DJ Bogdan. Doar Ansamblul de dansuri populare din Maierus n-au mai putut performa asa cum si-au propus . La finalul concursului de pescuit clasamentul se prezenta astfel:
LOCUL I. RITMO CAFEE-Campionii acestei editii au fost pescarii Mihalache Marius si Bertea Costel, care au prins cantitatea de 36.85 kg . Captura de 5.90 kg a fost prinsa tot de aceasta echipa, premiul fiind sponsorizat de firma de articole de pescuit " Cris Cros " Brasov reprezentata de dna Cristina Malutan.
LOCUL II. NASH & HANUL DAMBUL MORII- la mica diferenta , cu un total de 35 kg,pescarii Leo Ghinet si Paris Miret.
LOCUL III. Echipa "Patria Vinului- La Iancu" din Bucuresti , reprezentata de pescarii Daniel Manasi si Lucian Tanase au finalizat cu o cantitate de 23.70kg.
LOCUL 4.CASA SERENA- echipa formata din pescarii Ovidiu Cionac si Lorincz Kraila au finalizat cu 22.28kg
LOCUL 5. Revista lu Peste & Cotnari din Iasi a fost reprezentata de Sorin Prodan si Galusca Adrian care au prins o cantitate de 16.70 kg.
LOCUL 6. ALKA & FUCHS - pentru prima data pe aceasta balta, pescarii reprezentanti ai celor doua firme, Serban Florin si Calugareanu Florin ( La multi ani, in ziua de Florii!) au prins 12.50 kg.
LOCUL 7 Restaurantul "MIRUNA- Sambata de Sus" & "Casa Crucianu"- Echipa pescarilor a fost reprezentata de dl Zaharia Nelu si juniorii Alexandru Crizbasan+ Sorin Manailescu care au finalizat cu 8.65 kg.
LOCUL 8. VINCON VRANCEA - firma a fost reprezentata la sectiunea pescuit de Catalin Aldulea si Dragusin Marius( fostii campioni ai editiei a doua ) care de data aceasta au finalizat cu doar 5.8 kg
***Echipa POIANA RASNOAVEI -DORIPESCO a fost reprezentata cu onoare de Emil Stratica si Mihalache Marin . Cantitatea totala prinsa de cei doi a fost de 35.28 kg.

Chiar daca sarea si piperul celei de a treia editii a Festivalului "Dor de Peste" a fost ploaia, nici bucatarii nu s-au lasat mai prejos : la masa de jurizare au fost prezentate sortimente care au intrecut imaginatia multora: "Dulceata de crap cu fructe exotice, cu ananas, zmeura si mure", "Rulada de crap cu legume", "Ghiveci de legume cu crap prajit la ceaun", traditionala saramura de crap, "Rulouri de peste filetat cu portocale si ananas", Borsuri pescaresti, Gulas de Peste . Clasamentul concursului de gatit a fost facut tinandu-se cont de :
1. Modul de prezentare al standului;
2. Tinuta bucatarului si a ajutorului;
3. Originalitatea si dificultatea retetelor;
4. Modul de lucru;
5. Prezentarea preparatelor dpdv estetic.
Reprezentanta de la Poiana Rasnoavei-Doripesco a gatit pentru public "DORADA cu sos de ciuperci si masline" - unul din sortimentele pe care clientii doritori de peste il vor gasi la cel mai nou restaurant cu specific pescaresc, situat intre Rasnov si Predeal, pe DN73.
Foarte impresionanta a fost prezenta standului pensiunii MIRUNA de la Sambata de Sus reprezentata de dl Paler Ioan Miron care impreuna cu "Casa de vinuri Cruciuanu" - reprezentata de dl Costel Crucianu au adunat in jurul lor toti invitatii prin spectacolul extraordinar pe care l-au dat. Spritul lor de echipa a fost demn de toata admiratia: alaturi de ei au venit toti angajatii firmei, familia si prietenii, fiecare participand cu cate ceva la succesul final al "Ciorbei a la Miruna cu arbagic de Sambata de Sus" si a "Escalopului de crap cu legume paleriene". Butoiul de vin alaturi de cele 3 ceaune, buna dispozitie si bucuria de a fi acolo au indreptatit echipa de a castiga premiul de excelenta "CEA MAI BUNA ARMONIE INTRE PESTE SI VIN" . Toti coechipierii au primit cupe, medalii, diplome si cate un premiu oferit de compania de vinuri "Produse Moldovenesti" - reprezentata de dl Stefan Ombun , Coca Cola si Cotnari. Un alt premiu special a fost oferit celor mai ingeniosi bucatari , echipei de la Nash& Hanul Dambul Morii care au luat ca amintire cupe, medalii, diplome si premii sponsorizate de Alka + FUCHS.
Clasamenul general final a fost urmatorul:
Locul I si TROFEUL "PESTELE cel DELICIOS" a revenit echipei RITMO CAFEE .
- Campionii au fost medaliati "cu aur", au primit Cupe, diplome, sponsorizare de la compania "Produse Moldovenesti" si o sponsorizare de la ANTENA 1 Brasov constand intr-o campanie publicitara de 5 spoturi a cate 15 secunde.

LOCUL II a fost castigat de echipa restaurantelor NASH si HANUL DAMBUL MORII - au primit medalii de ,,argint", cupe, diplome si premii sponsorizate de VINARTE, alaturi de sponsorizarea oferita de ANTENA 1 Brasov constand in 5 spoturi publicitare de cate 10 secunde.
LOCUL III a fost castigat de echipa "CASA SERENA" - medaliatii cu bronz au primit cupe, diplome si premii sponsorizate COTNARI.
Locul 4 Echipa formata din reprezentatii celor doua companii "Alka" si "FUCHS"
Locul 5 . Echipa "Revista lu' Peste" din Iasi care impreuna cu Cotnari au fost alaturi de noi la toate editiile festivalului aducand mereu un plus de valoare acestui concurs prin ceea ce ei mereu reusesc sa transmita toturor : dragostea pentru peste, pentru natura, pentru prietenie si tot ce este frumos.
Locul 6.Castigatorii premiului de excelenta "Pensiunea Miruna" & "Casa Crucianu"care au lasat copiii sa pescuiasca din dorinta de a pastra "spiritul de familie" al intregului grup.
Locul 7. Echipa VINCON - si ei mereu alaturi de Doripesco, cu o echipa placuta si cu realizari frumoase.
Locul 8. Echipa ,,Patria Vinului" din Bucuresti ( Dan Gherghelas toata echipa de la 2 ani - Erol..la multi si frumosi ani)

A mai trecut un an, Festivalul "Dor de Peste" a continuat, cei care au avut placerea de a fi prezenti, AU FOST PREZENTI, dincolo de ploaie, de frig si de vant, uniti de pasiunea pentru peste si de bucuria de a fi impreuna cu noi, organizatorii.. Multumim tuturor participantilor, arbitrilor, juriului, sponsorilor ANTENA 1 Brasov, PRODUSE MOLDOVENESTI, VINARTE, COTNARI, COCA COLA , CRIS CROS si "REVISTA lu' PESTE" si speciale multumiri tuturor invitatilor celor ne-au onorat cu prezenta si au impartit ploaia, emotiile si bucuria alaturi de echipa Doripesco.
V-asteptam sa reveniti
Si cu noi sa mai ciocniti
VINUL ce-acompaniaza
PESTELE, la orice masa!

emil
Posts: 162
Joined: Sun Apr 11, 2010 12:00 pm

Re: FESTIVALUL "DOR DE PESTE"

Postby emil » Fri Apr 30, 2010 8:39 am

Cateva amintiri...

DSC00556.JPG
DSC00556.JPG (29.58 KiB) Viewed 5616 times

DSC00489.JPG
DSC00489.JPG (32.89 KiB) Viewed 5616 times

Dor de peste 7.jpg
Dor de peste 7.jpg (31.6 KiB) Viewed 5616 times

Dor de peste 6.jpg
Dor de peste 6.jpg (35.56 KiB) Viewed 5616 times

dor de peste 4.jpg
dor de peste 4.jpg (40.01 KiB) Viewed 5616 times

Dor de peste 3.jpg
Dor de peste 3.jpg (37.34 KiB) Viewed 5616 times