DORIPESCO, ÎN ARMONIE CU NATURA!

Divizii

Piscicultură multifuncțională

La baza întregii activități Doripesco se află conceptul de piscicultură multifuncțională. Aceasta presupune realizarea întregului lanț comercial: producția materiei prime (fermele piscicole) – producția produselor finite (secția de procesare pește) – comercializarea și distribuția produselor finite (restaurantele Doripesco, magazinele proprii, rețele de distribuție tradiționale și IKA)

Ramura de piscicultură cuprinde:

Brandul Delta din Carpaţi – Doripesco este construit pe elemente care subliniază apropierea de natură: mediul natural în care trăieşte peştele cu o multiplicitate diversă de plante, animale şi păsări; aria naturală protejată (Sit Ramsar şi Sit Natura 2000); hrănirea peştelui cu cereale de cea mai bună calitate. Întreaga gamă a produselor Doripesco (atât produsele tartinabile, cât şi cele afumate) reprezintă o categorie premium, cele mai bune produse din peşte, existente pe piaţa românească. Calitatea superioară este dată în special de ingredientele folosite: materie primă prospeţimea întâi şi ingrediente naturale (lemn de fag pentru afumarea conform tradiţiei, condimente și ulei de cea mai bună calitate).


Restaurante cu specific pescăresc

Doripesco pune la dispoziţia turiștilor trei unităţi turistice, în cadrul cărora aceștia pot beneficia de servicii de înaltă clasă:

 

Pensiunea Poiana Râşnoavei – Doripesco: cum ţineți drumul spre Predeal, dinspre Braşov prin Râşnov, pe drumul naţional DN-73A, Km.14, o să remarcaţi cum dintr-o poieniţă vă aşteaptă primitoare Pensiunea Poiana Râşnoavei, chiar pe partea dreaptă. E de ajuns să faceţi un mic popas şi veţi fi primiţi cum nu se poate mai bine, cu căldură şi bucurie. Vă veţi îndrăgosti şi veţi dori să poposiţi mai des la noi.

Pensiunea are o capacitate de cazare de 28 de locuri, dispunând astfel de:
- 6 camere duble;
- 4 apartamente a câte 4 locuri;

Restaurantul pensiunii are o capacitate de 130 de locuri, la care se mai adaugă terasa şi foişoarele din faţa pensiunii, care pe timpul verii vă oferă posibilitatea de a vă bucura de peisajul fascinant al zonei.

www.poiana-rasnoavei.ro

 

 

Complexul Turistic Doripesco dispune de:

- spaţiu de parcare pentru 250 de autovehicule, inclusiv autocare şi TIR-uri;
- staţie pentru alimentarea cu combustibil a autovehiculelor;
- magazin pentru comercializarea peştelui viu şi a preparatelor din peşte;
- ferma piscicolă Doripesco, formată din 5 bălţi destinate atât pescarilor profesionişti, cât şi amatorilor.

  www.specific-pescaresc.ro

 

 

 

 

Restaurantul Casa Păstrăvarului este situat pe DN 13 (E60) la km 33, la marginea Pădurii 

Bogăţii, într-un colţ de Rai.

Acesta dispune de:
- restaurant cu capacitate de 50 locuri, foişor cu 30 de locuri şi bar;
- spaţiu de parcare păzit pentru 100 de autovehicule, inclusiv autocare;
- păstrăvărie;
- magazin pentru comercializarea peştelui viu şi a preparatelor din peşte.

www.casa-pastravarului.ro

 

 

 


Pescuit, Vânătoare, Birdwatching

În această agitaţie cotidiană, pentru a ne delecta şi uita de problemele zilnice, dar şi pentru a avea o viaţă cât mai sănătoasă, este foarte important să ne bucurăm de natură şi tot ceea ce înseamnă ea. De multe ori, spaţiul în care trăim ne reprezintă şi ne influenţează. Ce poate fi mai odihnitor şi relaxant decât o ieşire în natură cu prietenii sau familia?

Doripesco vă propune trei tipuri de activităţi, care vă vor prinde bine indiferent de vârstă.

 

PESCUIT

Pescuitul a fost practicat de om din cele mai vechi timpuri, pentru a-i asigura o bună parte din hrană. Cu timpul, lucrurile au evoluat, iar pescuitul nu mai reprezintă o necesitate, o modalitate de supravieţuire, transformându-se într-un hobby, ba chiar o metodă de recreere. În mitologia greacă, Poseidon reprezintă protectorul marinarilor, dar şi al pescarilor.

Lucrurile au evoluat, s-au modificat uneltele, trecându-se de la suliţe la plase şi aparaturi ultra moderne. Pescuitul sportiv s-a dezvoltat destul de bine şi destul de repede, din cauza pasiunii oamenilor şi obsesiei de perfecţionare şi demonstrare a abilităţilor de pescar.

 

VÂNĂTOARE

La fel ca şi pescuitul, vânătoarea a constituit un mijloc de existenţă, înainte ca omul să crească animale şi să cultive plante. Piatra şlefuită, oasele animalelor mari, arcul şi săgeata au evoluat mai apoi la săbii, săgeţi cu vârf metalic, lănci. Din momentul apariţiei prafului de puşcă şi implicit a armelor de foc, vânătoarea a evoluat, iar principalul scop al acesteia a fost înlocuit de alte perspective ale omului-vânător.

Obiceiurile şi tradiţiile vânătoreşti s-au intersectat mereu cu cele religioase. Oricine a auzit de ofrandele şi procesiunile religioase dedicate zeilor protectori ai vânătoarei şi vânătorilor. Trebuie amintit Artemis (la greci), dar şi Diana (la romani) – zeităţi respectate şi venerate deopotrivă. În jurul Sf. Eustatiu, protector al vânătorii, s-a format o altă legendă, întrucât i s-a arătat un cerb care avea o cruce între coarne. Sf. Eustatiu, în acele vremuri fiind soldat sub comanda lui Traian, a interpretat mesajul cerbului cu cruce ca reprezentând cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, s-a creştinat şi a devenit Sfânt protector al vânătorii.

Vânătoarea a devenit în timp o meserie pentru unii şi hobby pentru alţii, fiind considerată un sport, dar şi activitate de agrement şi relaxare. Vânătoarea trebuie să fie mereu un act de responsabilitate, scopul fiind reprezentat de conservarea biodiversităţii.

BIRDWATCHING

Vânătoarea s-a regăsit şi în artă, începând cu picturile rupestre şi continuând cu multiplele opere de artă din perioada evului mediu şi culminând cu fotografia din ziua de azi.

Fenomenul este puternic dezvoltat în Occident, dar în ultimii ani a început să îşi facă timid apariţia şi în peisajul turistic autohton. Termenul se referă la observarea şi studierea păsărilor sălbatice cu ochiul liber sau cu ajutorul aparaturii performate de genul: binoclurilor, ocheanelor, lunetelor şi aparatelor foto profesioniste.

Spre deosebire de ornitologi, care studiază păsările din considerente pur ştiinţifice şi de cercetare, birdwatcher-ii desfăşoară, mai degrabă, activităţi recreaţionale, relaxante care au la mijloc o serioasă componentă socială. Birdwatching-ul reprezintă o combinaţie de sport, relaxare şi drumeţii în natură, totul grefat pe un suport ecologist.

www.deltadincarpati.ro


 

 

Armonia

Tu cum îți găsești starea de bine?

Armonia este un produs nou pe piata romaneasca, nascut din dorinta si nevoia societatii in ansamblul ei, de a-si gasi echilibrul si calmul interior,  de a se reintoarce la natura si puritate. Corpul uman reprezintă 70% apa, de unde rezulta importanta consumului unei ape care te face sa te simti impacat cu tine insuti, într-o perfecta armonie cu propriul corp si suflet, redandu-ti echilibrul si calmul interior.

 

 

 

 


Fermă suine

Fermă agricolă pentru creșterea porcilor.

Ferma pentru suine este situată înainte de intrarea în localitatea Crizbav, județul Brașov. Aceasta se întinde pe o suprafață de 1634 m, fiind împărțită în 4 hale. Ferma a fost realizată în anul 2014, având o capacitate de 3000 capete.

Principala sursă de hrană pentru porci sunt cerealele și furajele pe bază de cereale.

 

 


Agregate, Betoane, Construcții

Ramura de construcţii cuprinde:

 Copyrights © 2015. All Rights Reserved. Powered By Expert Online